Rádiót nem lehet penészes szobában hallgatni

Telente bekuckózom a szobába, és bekapcsolom a rádiót

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem a telet. Imádok hideg, téli éjszakákon bekuckózni a szobámba, és csak nézni az ablakon kifelé. Nálam ilyenkor rendre kellemes zene is szól a szobában, nagyon szívesen hallgatok ugyanis rádiót. Ez amolyan oldschool elfoglaltság, de ilyenkor valami egészen különös melegség tölt el. Ki tudja, lehet, hogy ez csak attól a három réteg pulóvertől van, amit ilyenkor magamra aggatok… De még az is lehet, hogy a forró bögre téli teák hatása az, hogy kimelegszem. Nagyon szeretem a téli ízesítésű teákat egyébként, talán az almás-fahéjas a kedvencem. De a narancsos ízekért is bármit megadnék! Meg aztán persze arról sem szabad elfeledkeznem, hogy végre új, jól záró ablakok kerültek a régi nyílászáróim helyére.

Műanyag ablak szellőzéssel a friss levegőért – télen is!

Mert bizony régen minden telet utáltam, kínszenvedésként éltem meg. A régi ablakaim nagyon huzatosak voltak, szinte alig tartották bent a hőt. Nem úgy az újak! Egy problémája azonban ezeknek is van: túlságosan is jól tartják a hőt. Sosem gondoltam volna, hogy ez probléma lehet, de sajnos az. A nem megfelelő szellőzés miatt ugyanis könnyen bent marad a pára, és egy idő után nedvesedni kezdenek a falak. Sajnos nálam ez a folyamat már elkezdődött, meg is jelent az első penészfolt a mennyezeti sarokban. Nagyon elkeseredtem, de szerencsére van megoldás, csak jó helyen kell keresni! A muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szellozes.html oldalról nagyon hasznos infókat tudtam meg erről a folyamatról, és szerencsére azt is, hogy van megoldás a problémára. Ez pedig az ablakkeretbe vagy ablakkávába építhető szellőző rendszer.

Korábban nem hallottam ilyesmi lehetőségről, de nagyon megörültem neki, hogy nem kell elölről kezdenem az ablakcserét. A muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szellozes.html oldal leírása alapján ez egy egészen egyszerűen működő rendszer. Még áramforrást sem igényel a működése! Egészen egyszerűen arról van szó, hogy egy szenzor képes érzékelni a szoba és a külvilág hőmérséklete közti különbséget. Ez alapján pedig be tudja állítani az éppen optimális szellőzést. Hihetetlen, hogy már ilyen fejlett a tudomány! Persze semmiképpen nem érdemes magunktól nekiesni az ablaknak. A muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szellozes.html oldal is figyelmeztet rá, hogy ez egy olyan eljárás, amihez szakértő kezek kellenek. Ezért ne szégyelljünk segítséget hívni, és mindenképpen forduljunk szakemberhez, ha szellőz rendszer telepítésén törjük a fejünket.

A másik megoldás a rendszeres szellőztetés lenne, de a mai modern világunkban azt hiszem, ez kivitelezhetetlen lenne abban a formában, ahogyan a megfelelő szellőzéshez szükség lenne rá. Elvégre ki akar telente 5-10 percet szellőztetni, ráadásul napi háromszor? Teljesen kihűl a szoba, mire a szellőztetés végére érünk! Ezért fogadjátok meg a muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szellozes.html oldal tanácsát, és inkább keressetek műanyag ablakba telepíthető szellőzőt, ahogyan én is fogok tenni.