A rádió ugyanúgy nem fog kimenni a divatból, mint a kertészkedés

A rádió egy fantasztikus felfedezés volt, amit már az olyan gyerekek, mint én, egyáltalán nem tartanak annak. Ez annak köszönhető, hogy elektronikai termékekkel körülvéve nőttünk fel. Ezért úgy gondoljuk, hogy a világ mindig is ilyen volt. A számítógépek és tévék mellett pedig a rádió egy eléggé limitált képességű dolognak tűnhet. Persze nagyon örülünk, mikor egy unalmas, hosszú úton valami zene varázsolódik elő ebből a készülékből, de ezen alkalmakon kívül nem igazán szoktuk semmire sem használni.

Ez azonban nem mindig volt így. Egykor a rádió még a tévénél is népszerűbb volt. Az utóbbi egy évben fedeztem fel, hogy milyen hosszú rádiós műsorok léteztek. Szerintem egy könyvben olvastam róluk először, ami az ötvenes években játszódott. A rádiójátékok elképesztő dolgok voltak. Hónapokon át követhettünk egy történetet úgy, mint ahogy most a sorozatainkkal tennénk. Egyébként ez szerintem még mindig nagyon népszerű tudna lenni, hiszen mindenki sokat szokott utazni autóval.

Mindaz, amit korábban mondtam, valamennyire igaz, és mégis, azt kell mondanom, hogy a rádiózás reneszánszát éli. Persze nem úgy, ahogy elsőként elképzelnénk. Az utóbbi években egyre több ismerősömtől kezdtem el hallani azt, hogy milyen podcasteket hallgat aktuálisan. Korábban hallgattam pár ilyet, de már jó ideje nem fogott meg egy ilyen műsor sem. Észre sem vettem, hogy mennyit fejlődött azóta ez a műfaj.

Most már nekem is legalább 5 olyan podcastem van, amit rendszeresen hallgatok. Olyan jó, hogy nincs szükség semmi másra hozzájuk, csupán egy telefonra és egy fülhallgatóra. Nagyon kényelmes és valóban, szinte bárhol el lehet érni őket. Ez pedig talán még jobb, mint régen a rádiós műsorok. Elvégre ott nem volt választásod, hogy mit szeretnél hallgatni. Vagy ha esetleg megérkeztél az úticélodhoz, nem tudtad megállítani. Így azonban minderre lehetőség van. Sokan még mindig arra esküdnek, hogy a régi rádiós programok jobbak voltak, én azonban azt mondom, érdemes haladni a korral.

Egy másik téma, amiben az emberek általában nagyon konzervatívak szoktak lenni, az a kertészkedés. Mindenkinek megvannak a saját trükkjei és tippjei, én azonban az utóbbi hónapban, a Gazdabolt felfedezése után rájöttem, hogy ezzel mennyit hátráltattam magamat. Öntöző műtrágya témában keresgéltem az interneten és az első helyen ezt a már korábban említett Gazdaboltot adta ki. Rögtön felkeltette a helyezés az érdeklődésemet. Tudtam azonban, hogy az első hely csupán jó előjel, mást nagyon nem jelent.  Ezért eldöntöttem, hogy magam járok utána annak, hogy a Gazdabolt valóban jó alternatíva lehet-e a bolti vásárláshoz.

Rákattintottam az öntöző műtrágya kiírásra és már az első pillanatban le voltam nyűgözve. Tudom, hogy kicsit erősnek hangzik ez a szó, mégis, mikor megláttam, hogy milyen szép az oldal kinézete, rögtön dobbant egyet a szívem. Kevesen értik azt, hogy mennyi szépség van a kertészetben. A Gazdabolt azonban már ezzel a lépésével azt mutatta, hogy tudják miről van szó és nem csak egyszerűen termékeket árusítanak. A szépség mellett azonban az még nagyobb pozitívum volt, hogy az oldalt könnyen át lehetett látni. A design sosem nyomta el az érthetőséget, úgyhogy amint eszembe jutott valami, szinte azonnal meg is tudtam találni.

A főoldal is érdemel szerintem egy kis említést. Itt nem találtam meg konkrétan azt, amit kerestem (az öntöző műtrágyát), de rengeteg plusz dolgot tudhattam meg arról, hogy miket lehet még kapni a Gazdabolt oldalán. Ebből pedig az jött le nekem, hogy minden valamirevaló kertész be tud itt vásárolni bármit, amire csak szüksége lehet. Miközben a terméklistát böngésztem csak úgy találomra, rengeteg olyan terméket találtam, amiket már hosszú ideje be akartam szerezni, csak mindig megfeledkeztem róluk, mikor a boltban voltam.

Mert bizony lehet bármennyire is profi az ember, nem biztos, hogy meg fogja találni azt a részleget a boltban, ahol öntöző műtrágya vásárlására van lehetőség. A Gazdabolt oldalán azonban rengeteg időt tudunk megspórolni. Így nem fogunk hirtelen döntéseket hozni csak azért, mert sietnünk kell. Valljuk be, sokszor nem vagyunk tudatosak, mikor vásárlunk, mert túl sok külső tényező befolyásol minket. A Gazdabolt oldalát azonban az otthonunk kényelméből tudjuk böngészni, így pedig meg tudjuk találni azt az öntöző műtrágya terméket, ami a leginkább megfelelő a mi igényeinknek.

Mivel én az öntöző műtrágya kulcsszóra kerestem rá még a keresőben, ezért rögtön erre a részére kerültem az oldalnak. Azoknak azonban, akik a főoldalon keresztül érkeztek, ugyanúgy nem kell megrémülniük. Pár kattintás és már az öntöző műtrágya kategóriában is lehetünk. Ehhez nem kell egyebet tennünk, csupán a felső menüt használnunk, ahol az öntöző műtrágya kategórián kívül még rengeteg más részleget is el tudunk érni. Micsoda kényelem ez ahhoz képest, mint mikor a boltban kell bolyonganunk órákon keresztül.

Ez mind szép és jó, illetve örültem, hogy meg tudtam győződni arról, hogy az oldalon általánosan minőségi termékek érhetők el. Mégis, elsősorban én az öntöző műtrágya vásárlása kapcsán jöttem fel az oldalra. Mit tudtak kínálni nekem? Nem fogok nagy meglepetést okozni, ha azt mondom, hogy szinte mindent, amire csak szükségem lehetett. Az öntöző műtrágya választék is kiváló volt, ha ez azonban nem lett volna elég, még könnyedén át is tudtam nézni azt, hogy melyik ajánlatok lehetnek a legjobbak számomra.

Bizony, sok termék között könnyedén el tud veszni az ember. A Gazdabolt ahhoz, hogy ezt megakadályozza, különböző szűrőket és rendezési elveket használt. Így mindannyian be tudjuk állítani, hogy csak azok a termékek jelenjenek meg, amelyek minket érdekelnek. Az árak és más paraméterek összehasonítása is ugyanilyen egyszerűen ment. Mindezt egy rendes boltban aligha tudnánk elképzelni.

Árakban is egyébként nagyon meggyőzőek voltak. Tisztában vagyok azzal, hogy mennyi pénzt szoktam otthagyni, mikor elmegyek a kisboltba a közelünkben. Ehhez képest a Gazdabolt szinte kész rablás volt. Ez annak köszönhető, hogy az online felület miatt rengeteg költséget tudnak megspórolni. Ez azonban a minőségben nem látszik meg. Ilyenkor szokták felhozni azt az ellenérvet, hogy mindez szép és jó, de szállítási díjat kell fizetnünk. A Gazdabolt oldalán azonban szerintem ez sem számít problémának. Az akciós árakkal karonfogva, sokkal jobban megéri még így is innen rendelni.

A rendelés is sokakat el szokott rémiszteni attól, hogy interneten vásároljanak. A Gazdabolt oldala azonban ezt is pontosan ugyanolyan profi módon kezeli, mint minden mást, amit idáig felsoroltam. Kiválasztjuk a termékeinket, beírjuk a szállítási adatainkat, majd kiválasztjuk azt, hogy miként szeretnénk fizetni. Ezen kívül semmi mást nem kell tennünk és már készen is vagyunk. Szerintem ennél kényelmesebb módja nem is lehet a vásárlásnak. Az öntöző műtrágya pedig pár napon belül meg is jött a műtrágya webáruház segítségével.