A rádiózás már elavult műfaj?

Én még mindig hallgattok rádiót, ez szégyen vagy nem, nem tudom eldönteni, hiába haladok minden téren a korral, nekem a rádió hallgatása állandó marad. Valahogyan szükségem van reggel, arra, hogy zenét is hallgassak, és valami beszédhang is jusson a fülembe, mire beérek a munkahelyemre. Ilyen fura igényeim vannak, amit a rádiózás, mint műfaj nagyon is kiszolgál. Az, hogy a dugóban töltött óráimat a zenével fel tudják dobni, és közben aktuális, és mindenki számára érdekes témákkal készülnek a műsor szerkesztői, és ezt érdekesen, humorosan tálalják a hallgatók számára, engem mindig szórakoztak. Az meg, hogy vezetés közben is értesülök, az aktuális hírekről, hogy csak hallgatnom kell a rádiót és tudom, hol van dugó és, hogy mi történt a nagyvilágban egyszerre szerzek információt mindenről. Nem is tudom, hogy mit tudnék csinálni az autóban, hogyha nem lenne rádió, már a nagypapám is így ment munkába, hogy az autóban rádiót hallgatott, persze akkor még ez nagyon újdonságnak számított, nekem már szinte természetes, hogy beszállok és bekapcsolom a kedvenc csatornámat, ahol a zenei ízlésemnek megfelelő zenék szólnak, és a műsorvezetők is érdekes témákkal készülnek.

Így, hogy a rádió segít ráhangolódni a munkára, sokkal jobban megy a beérkezés is a melóhelyre, nagyobb kedvvel és elszántabban vetem bele magamat az éppen aznapra eltervezett munkafolyamatokba. Nagy fába vágtam a fejszémet, miszerint a vezetőmtől azt az utasítást kaptam, hogy intézzem el a cégünk informatikai rendszerének bővítését, a tárhelyünkről van szó. Mivel egyre növekvő cég vagyunk, így nem csoda, hogy erre a lépésre szánták el magukat a vezetők, és mindenképpen időben el kell kezdeni a keresést, mert nem lehet tudni, hogy mikor találom meg a megfelelő céget, aki tárhely bérbe adással foglalkozik.

tárhely bérlés

Így hát nekiálltam, és a tárhely bérlés rejtelmeibe belevetettem magamat. Nagyon érdekes volt új területen is kipróbálni magamat, ilyen típusú feladatom még nem volt, hogy a cégem teljes tárhelyét én intézzem, nagyfokú felelősséggel jár ez az egész. A tárhely bérlés, nem ördögtől való dolog, ahogyan az interneten elkezdtem tájékozódni, sok cég foglalkozik vele, de nekem legjobbat kell megtalálnom, hogy magamnak és a főnökségemnek is bizonyítsam, hogy jó munkát végzem ezzel a feladattal is. Egyszóval napokat töltöttem a tárhely bérlés mivoltját tanulmányozva. Számos cég honlapjára kattintottam rá, és olvastam, hogy milyen szolgáltatásokat tudnak nyújtani, de valahogyan egyik sem fogott meg igazán, nem tudta azt nyújtani teljes mértékben, amit én elképzeltem a saját cégemnek. Már kezdtem elkeseredni, hogy most mi fog történni, hát nem állhatok elő a főnökeimnek, hogy nem találtam megfelelő céget, mert nincs, akkor biztos az lett volna a reakciójuk, hogy nem kerestem elég jól. Ezt mindenképpen szerettem volna elkerülni, és a sors úgy is hozta, hogy majdnem a végső elkeseredettségemben már, de megtaláltam egy remek céget.

Magam sem hittem, hogy ennyi rossz cég és vállalkozás után megtalálom, de sikerült. Már amikor az első kattintásokat végeztem a cég honlapján tudtam, hogy jó helyen járok. Egy internetes, tárhelyet bérbe adó cégnél, szerintem már az első benyomás is nagyon fontos, hiszen mégis az IT világban mozognak, egy igényes, jól átlátható honlap szerintem elvárható, egy ilyen cégtől, legfőképpen azért, mert ezzel az érdeklődőket meg tudják fogni, az oldalon maradásra tudják fogni. Mivel tetszett az oldal én is maradtam, és egyáltalán nem bántam meg, hiszen, ha egy cég igényes már a honlapjára is, akkor igényes a munkájára és az általuk nyújtott szolgáltatásra is. Így informálódni kezdtem az oldalon, hogy milyen szolgáltatásokat is tudnak nyújtani, mivel könnyen kezelhető, érdeklődő és megrendelő barát a honlapszerkesztése, ezért könnyűszerrel meg is találtam, azt amit keresek. A cég szolgáltatásainak tárháza nagyon bőséges, ide tartozik első körben, ami engem érdekel a tárhely bérbeadás, foglalkoznak még VPN-nel, szerver hostinggal, cloud-dal, VPS-sel, streaminggel, domain regisztrációval, mindennel is, aminek a felét én személy szerint nem ismerem, de nagyon imponáló volt számomra, hogy ennyi mindenhez értenek. Mivel engem a tárhely bérlés érdekel, ezért rákattintottam arra a kis ikonra, ami végül egy csodálatos oldalra vezetett, ahol minden információt meg tudtam találni. Kezdve attól, hogy nem igazán tudtam, hogy mekkora paraméterekkel rendelkezzen az a tárhely csomag, amit megrendelek. Szerencsémre ez a remek cég, olyan előre összeállított díjcsomagokkal készül, ami alapján tudtam tájékozódni. Minden csomagjuk árral megjelölve szerepel, mely után feltüntetésre kerül, hogy mekkora a tárhely mérete, mindez GB- ban megadva. 1- től 150-ig terjedő nagyságig. Minden csomagnak más nevet adtak, így nem lehet őket összekeverni, és ha valamelyiket sikerült kiválasztani, így könnyebb utána visszakeresni, hogy melyik nevű csomag is volt a legszimpatikusabb.

Még gyorsan átfutottam, hogy mennyi hozzáférhető domain, illetve e- mail cím tartozik az egyes csomagokhoz. Jó látni így egyben, hogy ár érték arányos összehasonlítást tudnak a leendő megrendelők végezni, hogy melyik csomag is éri meg a legjobban. Ha az összehasonlítások alapján mégsem sikerülne magunktól döntésre jutni, akkor a cég nagy segítségünkre van, azzal is, hogy az egyes csomagokat és annak tartalmát elemzik, és ajánlatot is tesznek rá, hogy mekkora méretű cégnek ajánlják, illetve milyen cégprofilhoz a legjobb választás. Ezt is végig olvastam, és döntést hoztam, amit felterjesztettem a főnökeim részére, ők az ajánlatomat elfogadták, így megrendeltem online a cégtől a szolgáltatásukat. A szerződéskötés nagyon egyszerűen zajlott, minden simán, zökkenőmentesen ment. Utóbb olvastam, hogy a cég által nyújtott szolgáltatásokat 5 napig, térítés mentesen, ingyen ki lehet próbálni. Ez számomra nagy biztosítékot jelentett, hogy tuti, hogy jó cégtől rendeltem meg a tárhelyünket. Hiszen egy ilyen vállalást csak az vállal fel, akik nagyon biztos a dolgában, és az általa nyújtott szolgáltatás minőségében. Hiszen, hogy ha valami gond történik 5 nap alatt, akkor biztos elállnák a megrendeléstől, ezért biztos, hogy nem lesz semmi gond. És a megérzésem be is bizonyosodott, hiszen a szolgáltatásuk teljesen jól működött az első 5 napban, és még azután is, hiszen még mindig a cégtől béreljük a tárhelyünket. Még az egyre bűvülő cégünk igényeit is teljes mértékben ki tudják elégíteni, így jó csomagot is választottam, mely a cégem méreteihez illik, nem fizetünk feleslegesen nagyobb csomagért.

Még egy plusz biztosíték számomra, hogy a cég a bemutatkozásában kifejtette, hogy a megrendelőik szolgálatában állnak a nap 24 órájában. Hiszen bármikor előfordulhat bár, ők mindig igyekeznek a lehető legrövidebb úton orvosolni a problémát. Szerencsére nálunk még nem volt semmi gond, hogy ezt a szolgáltatásukat igénybe kellett volna vennünk. Mindenkinek csak ajánlani tudom a céget, akinek tárhelyre lenne szüksége.