Végre megvan!

Én egy rádiónál dolgozom, a párom, Bea pedig egy újságnál. Ennél a rádiónál ismerkedtünk meg és ott szerettünk egymásba. Neki annyira nem tetszett viszont az ottani légkör, így ő váltott. Én a rádiónál nagyon jól érzem magam, és szerencsére a lakás, amit találtunk, 15 percre van onnan autóval, és Beának se kell 20 percnél többet utaznia.

Pár hete sikerült végre megegyeznünk az új lakásunk áráról a tulajjal, Dénessel. Már azelőtt volt a páromnak, és nekem is megtakarításunk, hogy megismertük volna egymást. Utána viszont tudatosan raktuk félre a pénzt az évek alatt, és mostanra sikerült annyit összespórolnunk, hogy meg tudjuk venni álmaink otthonát. Mindig sokkal könnyebb ketten lakást venni, és nekünk még szerencsére a szüleink is tudtak segíteni, így hitel nélkül juthatunk hozzá az új otthonunkhoz. Nem is gondoltuk volna, hogy ennyi mindent kell ilyenkor intézni, közjegyzőt és ügyvédet kell keresni és kifizetni, a Földhivatallal is van egy jó pár körünk ilyenkor, illetve a bankokkal, ahol a megtakarításaink vannak. Ketten azért mégis csak két irányba oszlanak el a terhek. Mind a ketten dolgozunk, így felváltva szoktunk eljönni a munkahelyünkről, hogy tudjuk intézni a lakás ügyeit. Mivel mind a ketten 50-50 arányban leszünk tulajdonosok, így mind a kettőnknek van joga aláírni ezzel kapcsolatban bármilyen papírt.

Dénes nagyon segítőkész volt velünk végig. Mesélte, hogy neki a lakásbiztosítása a Pannon Safe-nél volt, és jó eséllyel az új otthonának a lakásbiztosítását is náluk szeretné majd megkötni. Nekünk ezidáig nem volt tapasztalatunk ezzel kapcsolatban, hiszen egyikünknek sem volt még ezelőtt saját ingatlan a tulajdonában. A Pannon Safe-nél, mint azt, ahogy Dénes is mesélte, online lakásbiztosítás kalkulátor segíti a jó döntés meghozatalát. Hogy őszinte legyek, nem is gondoltuk volna, hogy ennyi minden számít egy lakásbiztosítás megkötésénél. Dénes ajánlására, utána is néztünk mindennek, ami a honlapon volt. A lakásbiztosítás kiválasztása és megkötése talán a legfelelősségteljesebb rész egy ingatlan megvételekor, hiszen senki nem szeretné, hogy egy élet munkája menjen kárba. Miután az online lakásbiztosítás kalkulátorral megnéztük, hogy milyen konstrukciók lennének a legjobbak a számunkra, azonnal eldöntöttük, hogy a Pannon Safe lesz számunkra a leginkább megfelelő biztosító cég.

El is meséltem ezt bent az irodában, és mondták a rádiós kollégáim, hogy igen, ismerik a céget. Három rádiós kollégám is mesélte, hogy van ismerősük, akik ott kötötték meg a lakásbiztosításukat, és nagyon elégedettek. Ezután már minden kétségem elszállt. Hazaérve elmeséltem ezt Beának. Nevetett, majd annyit mondott csak, hogy ő ugyanígy járt a munkahelyén, az újságnál. Többen is a Pannon Safe-et választották és kifogástalannak írták le. Úgy gondolom, hogy nem is szabad elbagatellizálni ezt a témát, hiszen bárkivel és bármikor előfordulhat olyan, hogy káresemény következik be. Nálunk ebben az esetben nagyon hosszú évek kellenének, hogy újra felépítsük ezt. De talán, ami még nehezebb lenne, feldolgozni azt, hogy a szüleink kemény munkával megkeresett pénze is a kárba vész. Miután túl vagyunk azon, hogy az online lakásbiztosítás kalkulátor segítségével kiszámoltuk azt, hogy mi elérhető a számunkra, nincs is más dolgunk, mint az, hogy következő héten fel is hívjuk a Pannon Safe-et, hogy megbeszélhessük velük a továbbiakat.