A megfelelő autógumi életet is menthet!

Mindig próbálunk érdekes és főleg hasznos témákat keresni, ha rádiózásról van szó, de előfordul, hogy nem minden hallgató volt rádióközelben, így némelyiket írásba is foglaljuk.
Legutóbb az autógumikról beszéltünk, azok fontosságáról, a kiválasztás mivoltjáról illetve arról esett még szó, hogy manapság ki és hogyan intézi a beszerzést.

Voltak olyanok, akik a hagyományos módszerre esküsznek, miszerint mindent a gumis intéz, ők úgyse értenek hozzá, de szerencsére a többség már felkészültebb a témát illetően, és már felfedezhető a modernizáció. Többen is említettek egy bizonyos gumidiszkont.hu oldalt, úgyhogy egy kicsit utána is néztünk, hogy mit találunk a honlapon. Először is egy jól átlátható felületet látunk, majd a menüpontok közül kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt. Külön pozitívum, hogy rengeteg informatív anyag is szerepel az oldalon, mint például, hogy melyik szám mire való, és mit is jelent, hogy mi alapján kell választanunk, és úgy általában minden, amit az autógumikról tudni érdemes. Az egyik vendégemmel, a stúdióban elkezdtük részletesen elemezni a típusokat és márkákat, és azt láttuk, hogy jóformán mindegyikből lehet rendelni. Utóbbi volt az az opció, amiről még részletesen beszéltünk, hogy manapság mennyire elterjedt a házhozszállítás, és már az autógumikat, felniket, sőt jóformán bármit házhoz hoznak, ha a vásárló úgy szeretné. A szállításnak persze díja van, de szerintem elenyésző ahhoz képest a fejfájáshoz képest, amit az okozhat, ami azzal járna, ha mi tuszkolnánk az autóba a nehéz kerekeket. Aki mégis bizalmatlan a házhozszállítással kapcsolatban, annak van egy olyan opció, hogy egy telephelyre viszik a megrendelt terméket, majd a vevő megy el érte egy megadott időpontban. Ha viszont meggondolja magát, vissza is lehet mondani az egész rendelést. Úgy gondolom, hogy az emberek már igénylik ezt a fajta rugalmasságot a kereskedő részéről, mert így úgy érzik, hogy a pénzüket valami jóra költik.

gumidiszkont.huTöbb vendéget is hívtunk a stúdióba, és mindenkit megkértünk, hogy a fent említett gumidiszkont.hu oldalra rákattintva mondjanak véleményt a látottakról. Volt olyan, aki már ismerősen mozgott az oldalon, és csak ajánlani tudta a szolgáltatásait, de volt olyan is, aki csak csendben nézegette, és szívta magába az információkat, amiket addig nem is tudott. Különösen tetszett neki az a rész, ahol leírják, hogy honnan lehet megtudni a gyártási időt, mert akkor mielőtt hazafelé beülne az autóba meg is nézi gyorsan, és ha nagyon régi, akkor cserére adja a fejét. Az egyik vendégünk egy idősebb hölgy volt, aki bevallotta, hogy tavalyig semmit nem értett az autókhoz, de miután a férje tartósan megbetegedett, elkezdett megismerkedni a szervizeléssel, úgyhogy nagyon megörült a honlapnak, a házhozszállításért pedig egyenesen odáig volt. Úgy éreztük, hogy ezzel a műsorunkkal, és az ismeretterjesztéssel több boldog ember távozott a stúdióból, mint valaha, így arra a következtetésre jutottunk, hogy több olyan témát kéne felvetni, ami a hétköznapi életünket érinti. Az autózás is pont ilyen, és ha nincs megfelelő autógumi az autónkon, komoly veszélybe sodorhatjuk magunkat, vagy bármely más, közlekedésben résztvevőt, hiszen gondoljunk csak bele, hogy egy kopott gumival mennyivel nő a féktávolság, vagy egyáltalán az autó stabil útfekvése.

Bárhogy is nézzük, ez nem játék, úgyhogy érdemes utánaolvasni a fent említett honlapon, mert mindenki tanulhat valami újat. Ez velem is így volt, de most már biztos, hogy az elöregedett nyári gumikat lecserélem és biztos, hogy innen rendelem meg.