Kicsi a világ

Óriási dugó volt reggel a városban, kezdődik a suli, elszabadult a pokol az utakon. Eszembe se jutott, hogy ma van az iskolakezdés, úgyhogy erről megfeledkezvén megkértem Apukámat, hogy hozzon be kocsival munkába. Ilyenkor mindig rádiót hallgatunk. Egyrészt megszokás, mert anyukám régen rádióbemondó volt, így ilyenkor hallhattuk a mélyen búgó hangocskáját. Másrészt apa is a rádióban dolgozott, úgyhogy családi hagyomány, hogy nálunk mindig szól. Ma reggel egy gazdasági műsor ment éppen, ahol is a KKV-kkal és ehhez kapcsolódóan a flottakezelésről beszéltek. Végre, hiszen ritkaság számba megy egy ilyen komoly téma manapság. Mint megtudtuk a kis- és középvállalkozások iránt csak nagyon kevés flottakezelő cég érdeklődik, mert így csak kevés autóval foglalkozhatnak, komolyan se veszik őket. Apa is mára már egy vállalkozó, még ugyan nem nőtte ki magát annyira, hogy céges autókra legyen szüksége, de már tervben van a fejlesztés, az új emberek felvétele már meg is kezdődött, úgyhogy elkezdtünk figyelni. Megtudtuk, hogy lehetőség van hitelre, lízingre és tartós bérletre. Eddig nem igazán foglalkoztunk a témával, nem tudtuk mi micsoda. Nem telt sok időbe és a műsorvezető is megkérdezte szerencsénkre, hogy mi micsoda. Lévén időnk volt, mint a tenger, végighallgattuk az összeset és arra jutottunk, hogy a későbbiekben egy tartós bérletet választana az elhangzottak alapján.

tartós bérletA műsornak már rég vége volt és zenét játszottak már, amikor mi még mindig a városi autók kipufogójából áradó bűzt szagoltuk a dugóban. Nem volt mit tennem úgyse, ezért elkezdtem utánanézni a lehetséges cégeknek, akik foglalkoznak a kisvállalkozókkal is, hiszen nekünk erre van szükségünk. A keresés alapján a flottakezles.hu oldalt dobta fel az internet. Meglepetésemre, nem csak a bő kínálati listából válogathattam, hanem volt tájékoztató is, amiben a rádióműsorban kifejtetteket olvashattam. Ott további információkkal bővült ismeretem a példákon keresztül, amiket levezettek és még mindig a tartós bérlet vitte a prímet. Mire nem jó egy szürke, hétköznapi és zsúfolt reggel. Már amúgy is elkezdtük a fejlesztés, most eljött hát az ideje, hogy végbe is menjen. Ennek a reggelnek köszönhetően, az irány is egyértelmű, az új emberekkel, új céges autók beszerzése.

Még mindig a kocsiban… Most már szinte biztos, hogy el fogok késni a munkából. A rádió töretlenül ontja a zenéket és a közlekedési híreket, hogy miért is áll az egész forgalom. Apa közben azon mereng, vajon milyen autókat fog tudni választani. Eddig a flotta szóról annyit tudtunk, hogy a telefonunk flottás, hogy anyukám tudjon beszélni a barátnőjével és velünk is ingyen, ha már mindenki apa cégénél dolgozik. Ez az egész teljes újdonsággal ért bennünket, de ’hálistennek rátaláltam a flottakezeles.hu-ra a remek műsor után. Az élet tele van szerencsés véletlenekkel.

El se hittem, amikor már a parkoló felé vehettük az irányt, csak 20 perc késés, még jó, hogy apa a főnök. Mindenesetre miközben kiszálltunk az autóból és elindultunk a lépcsőn felfelé a csodaszép irodaházba, biztosított róla, hogy az első dolga lesz felhívni a Flottautot és mindent megbeszélni. Nem is telt sok időbe, amikor átjött az irodámba, hogy megköszönje, hogy rátaláltam az oldalra, mert mindent megbeszéltek és a várakozásoknak megfelelően a tartós bérletet választotta. Tájékoztatták az áfa kedvezményekről, a különböző csomagjaik előnyeiről és hátrányairól ránézve. Egy igazán ügyfélbarát szolgáltatót találtunk. Nemsokára elkezdődhetnek az átutalások és érkezhetnek az új autók az újonnan felvett kollégákhoz és természetesen a régiekhez is, például hozzám is. Végre nem apa vagy a párom cipel majd magával, hanem a céges autó. Alig vártam már ezt a pillanatot, amúgyis én felelek a fejlesztésekért, ez most nagyon kapóra jött.

Ha már itt tartunk, hazafelé a párom vitt. Az autóban szokás szerint ment a rádió, ahol a reggeli műsor ismétlését adták. Egy apró vigyor ült ki az arcomra és a hazafelé vezető úton beszámoltam a reggeli élményeimről és az újdonsült autókról, amikre várunk. Még jó, hogy elmeséltem neki a történetet, mert így elgondolkodott a nemsoká induló vállalkozása autóinak flottakezeléséről. Egy rádióműsor hatására két ügyféllel is bővülhet a kör a Flottautonál. Apa hatására lett vállalkozó és most az én hatásomra már a folytatás is készen áll.

Délután, mikor már hazaértünk, áthívtuk a legjobb barátnőmet egy kávéra a férjével, aki történetesen a párom legjobb barátja. Egyébként is rég találkoztunk már, úgyhogy ideje volt, de muszáj volt elmesélnem nekik a mai élményemet. Már meg sem lepődtem, amikor a barátnőm férje elmondta, hogy az autóit éppen ugyanez a cég kezeli, mint amit én találtam. Ez egy ilyen nap. Az abszolút megelégedésről számoltak be és bizton állították, hogy mind apa, mind az én férjem is remekül fog járni, ugyanis teljes mértékben az ügyfél érdekeit veszik figyelembe, törekednek az alacsony költségekre, megbízható szervizbe küldik az autókat, ha esetleg valamelyikkel gond adódik, igyekeznek minden felmerülő problémát a lehető leggyorsabban és a lehető legnagyobb odafigyeléssel kezelni. Elmondták, hogy ők is a tartós bérletet választották, mint apa tervezte, sőt azt is hozzátették, hogy kevesebbet fizetnek havonta és a végén még majd vissza is kapnak a pénzükből és sokkal jobban jártak ezzel, mint a lízinggel és ezt a remek döntést a Flottauto gondos és mindenre kiterjedő tájékoztatása miatt hozták meg. Még a könyvelőnek is könnyű dolga volt emiatt, ráadásul a könyvelésben van, ami leírható a költségekből. Nem elég ez a sok pozitívum, a pénzük banka került és még egy kis kamatot is hoz majd. Jó állapotú és jó minőségű autókat kaptak meg, a szervizre is általában csak apróságok miatt kerülnek. Apropó szerviz: alapos és átfogó vizsgálat alá vetik az összes problémás autót, nem a pénzlehúzásról szól, hanem az igazi munkáról. Szervizt egyébként is nehéz találni, a magán autók szervizeléséhez is jól jön egy megbízható. Mint, hogy mindnyájan KKV-kkal foglalkozunk, nekünk elsődleges szempont, hogy komolyan is vegyenek minket, hiszen egyre nagyobb támogatásnak örvendenek ezek a vállalkozások. A barátnőm férjének elmondása és az eddigi tapasztalatok alapján ettől sem kell félnünk, hiszen a cég éppen ezekkel a vállalkozásokkal foglalkozik.

Most már aztán tényleg megnyugodhattam, hogy jó döntést hoztam, amikor ajánlottam ezt a vélemények alapján kiváló flottakezelő céget az olvasottak alapján. Azt is megtudtuk, hogy milyen kicsi a világ. Persze nem nehéz, ha egy ilyen sokoldalú cég van a középpontban, mindenki a legjobbal akar szerződést kötni. Mi a legjobbal fogunk és már most is egy vagyunk azok közül, akik jó véleménnyel vannak, mint azt olvashatjátok is. Ezt az élményemet muszáj volt megosztanom veletek is, hogy tovább bővülhessen azoknak a köre, akik megbízható flottakezelőhöz csatlakoztak. Biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban leveszik a vállunkról az autókkal kapcsolatos összes terhet. Csak jó csapattal jó dolgozni.