A rádió-függő édesanyám és az online filmek

Édesanyám egész életében a rádióban dolgozott, és imádta is azt: a híreket sose nézte a tévében, mindig a rádióban hallgatta, szerette a jazz és komoly zenei műsorokat, illetve az ismeretterjesztőket, és régen nagyon sok rádiós interjút csinált – ez volt élete.

Talán emiatt is alakult ki nála az, hogy sose ment moziba, mert megszokta, hogy a rádiót ő tekergeti, egyedül van, tehet-vehet közben, egy moziban pedig ezt nem lehet megtenni.

online-filmek

Éppen ezért ajánlottam neki egy online filmekkel foglalkozó honlapot, mondván, így otthon élvezheti a filmeket, de közben vasalhat, vagy ruhát hajtogathat, amihez éppen kedve van, vagy szükséges.

Először kicsit idegenkedett tőle, de megmutattam, milyen egyszerűen működik az oldal. Vegyük mondjuk a kedvenc filmjét, az Elfújta a szelet, beírjuk a címet a jobb oldalon lévő keresőbe, és már ki is adja, ami nekünk kell. Megnézhetjük az előzetest is, ha úgy van kedvünk, és miután bejelöltük, hogy nem vagyunk robotok, egy másik oldalra irányít minket a weboldal, ahol megtekinthetjük a linkeket.

Ha van kedvünk, akkor pedig a film leírásánál az összes név, rendező, szereplő, író, lekattintható, és ekkor a honlap megjeleníti az összes hozzá köthető filmet. Ha tehát anya Vivien Leigh-filmeket szeretne nézni, csak a nevére kell kattintani, vagy beírni a részletes keresőbe, és máris ott van A vágy villamosa vagy a Bolondok hajója.

Anya ettől a speckó kereséstől végképp elájult, így örömmel nyugtáztam, hogy sikerült valamivel szórakoztatóbbá, tartalmasabbá tenni a nyugdíjas napjait.