Pár szó a motoros ruházatról

Nem tudom, hány motoros hallgatja reggel a rádiót. Tudom, hogy headsettel valahogy meg lehet oldani, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy képes valaki egyszerre koncentrálni, és arra figyelni, hogy mit mondanak közben a rádióban. Pontosan ezért most azoknak szeretném leírni egy reggeli rádióműsor tartalmának egy fontos részletét, akik általában motorral járnak, mert ez a beszélgetés elsősorban számukra volt hasznos.

Mindig a legjobb helyről szerezd be a motoros ruházatot

A beszélgetés során a három műsorvezető (akikből kettő motorozik egyébként), arról beszéltek, hogy mennyire fontos időt, pénzt és energiát fektetni a megfelelő motoros ruházat kiválasztásába és megvásárlásába. Az egyikük mesélte, hogy egyszer külföldön sikerült vennie egy annyira gyenge motoros nadrágot, hogy az gyakorlatilag már a harmadik-negyedik hosszabb útja során kezdett teljesen szétmenni.

A beszélgetés ezután körülbelül egy órán át tartott: mindenki bemutatta a saját motoros ruházatának darabjait, ki hol vette, mennyiért, és mennyire tett jó szolgálatot az utóbbi időben. A történetek tanulsága az volt, hogy minden esetben akkor jártak jól a vásárlással, amikor hajlandóak voltak egy kis időt szánni a vásárlásra, és alaposan átkutatni az internetet.

Mit tudok én hozzátenni ehhez?

Én magam ugyan nem vagyok nagy motoros, de a bátyám igen, és vele együtt hallgattuk ezt a rádióműsort. Amint előjött ez a téma, rögtön ő is elkezdte mondani a magáét ezzel kapcsolatban, én pedig néha már nem is hallottam, hogy eközben a rádióban miről beszélnek. Ő váltig állította, hogy ha motoros ruházat kell, akkor bőven mindent megtalálhatsz a Sixgear oldalán, amire csak szükséged lehet. Kabát, nadrág, cipő, kesztyű… Ő mindent onnan vett meg annak idején, és mindennel tökéletesen meg van elégedve azóta is.

Írt is egy sms-t a műsorba ezzel kapcsolatban, de sajnos már a téma végére értek addigra, és már nem olvasták fel. Ezért kért meg arra, hogy akkor legalább egy cikkben beszéljek erről a megoldásról, mert máskülönben az egyszeri motoros nem mindig tudja eldönteni, hogy kitől vegye a motoros ruházatát. Pontosan tudom, hogy milyen fontos a megfelelő védelem. A bátyám már nem egyszer bukott motorral, és ha nem lett volna rajta a megfelelő ruházat, lehet, hogy már nem is lenne közöttünk. A motorozás önmagában is veszélyes, úgyhogy senki sem engedheti meg magának, hogy épp a védőfelszerelésen spóroljon.

Ha kell egy jó kiindulópont a vásárláshoz, akkor csak ajánlani tudom a fentebb linkelt honlapot. Figyelj arra, hogy mindenből csakis a saját mértedet válaszd, mert csak így tudod garantálni a saját biztonságodat!