Autós rádió

Az autós rádió már nagyon régi dolog, elég retrónak hat, maga a kifejezés is, de még mindig nagyon sok autóban kivehető autós rádió van. Emlékszem, régen mi még ki is vettük mindig a kocsiból, mert egy időben nagy divat volt, csak emiatt feltörni az autókat.

Egyébként rádiót hallgatni, vezetés közben is, nagyon hasznos dolog tud lenni. Én egyre többször, inkább beszélgetős műsorokat szoktam hallgatni. Múltkor épp egy motoros közlekedésbiztonsági szakértőt kérdeztek, hogy milyen felszereléseket érdemes beszerezni, ha komolyabban űzzük a motorozást. Én pont egy hete kaptam ajándékba egy robogót, mivel már régóta vágytam rá, és ezt tudtára is adtam a családnak, most a szülinapomra megleptek vele. Nagyon örültem is neki. Nem voltam rá még felkészülve teljesen, nem voltam menetkész, mert nem volt semmi védőfelszerelésem hozzá. A szakértő is hangsúlyozta, hogy a bukósisak elengedhetetlen, bármilyen hosszúságú útra is indulunk a motorunkkal. Szóval, most azzal vagyok elfoglalva, hogy minél előbb beszerezzek egy csinos bukósisakot, ami megfelelő védelmet nyújt. Nem tervezek ugyan hosszú túrákat, ez a kis robogó nem is arra való, de a városi közlekedésben is rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk a biztonságra.

A rádióban hallottam, hogy független szervezetek tesztelik a bukókat és sokféle szempontot figyelembe véve osztályozzák őket, csillagokkal értékelve, hogy mekkora védelmet nyújtanak. Azt mondják, hogy ha egy bukó, az ötös skálán négy vagy ötös értékelést kap, akkor az már mindkettő teljesen elfogadható. Találtam egy oldalt is, amin keresztül akciós bukósisakokra is lehet bukkanni. Itt rögtön, egy gyors regisztráció után, még 5000 forintos kupont is kaphatunk. És rengeteg hasznos információt is találtam a honlapon, ami most nagy segítség nekem.