Penny újság a rádióban hallott hirdetés miatt

Biztos mindenkivel megesett már, hogy hallott vagy látott egy olyan hirdetést, ami utána elindított egy gondolatmenetet. Amikor egy ötlet, egy gondolat, egy információ belefészkeli magát az agyadba, attól nehéz megszabadulni; csak akkor enged, ha utánajársz, netán meg is valósítod. Amikor a rádióban meghallottam a Penny legújabb hirdetését, akkor én is valahogy így voltam, vagyis annyira megragadta a figyelmemet, hogy utána még napokig nem hagyott nyugodni. Szerintem ez valami tudatalatti reklám lehetett, vagy én nem tudom, de ritkán esik meg, hogy egy hirdetés így befészkeli magát az agyamba. Innen jött a következő ötlet: kéne egy penny újság, amiből ki tudom nézni a rádióban hallottakon kívül, hogy mik az aktuális akciós termékek. Igen ám, de itt, felénk nem szokás sajnos a szóróanyagozás. Máshova annyit bedobnak, hogy fél télen lehetne velük fűteni, de mi valahogy mellőzve vagyunk.

Nem mondom, van előnye is annak, hogy nem pakolják pukkadásig szeméttel a postaládánkat, de igazság szerint néha nem lenne rossz, ha egy reggeli vagy délutáni kávé mellett le lehetne ülni és áttanulmányozni, mit is ajánl jelenleg jó áron akár a penny újság, akár bármelyik másik reklámkiadvány. Az ilyenekben néha igazi kincsekre lehet akadni, hiszen ezeknek az üzletláncoknak is az érekében áll újra és újra magához csábítani a vásárlókat, még akkor is, ha ehhez néha pár terméket olcsóbban kell adniuk. A kedvenc könyvespolcom is így lett, éppen bevásárolni voltunk, és megláttam, hogy a sorok közötti részen, középen, ahol a limlom szokott lenni, ott árválkodik egy utolsó darab lapra szerelt kis polc, és igen kedvező áron. Azóta valahányszor megyünk valahova, mindig nézegetem, hátha belefutok valami hasonlóan kedvező akcióba, netán alkalmi vételbe. Így viszont eléggé véletlenszerű a dolog, nem tudok előre tervezni, és ha netán valami olyasmi van éppen szuper áron, ami már nem fér be az autóba vagy a keretbe, akkor sajog utána a szívem.

Azonban mi nem olyan család vagyunk, akik könnyen feladják! Leleményességért sose küldtek minket a szomszédba, szóval erre a helyzetre is létezett megoldás. Van nekem egy fiam, aki minden rosszallásom ellenére a szabadideje nagy részét a világhálón tölti, néha azért az idióta macskás videókon kívül másra is ráakad. Rendszerint amikor tőle jön üzenet, akkor valami aranyosat vagy vicceset küld (néha még házon belül is), legutóbb viszont olyasmire akadt rá, amit úgy is nevezhetnénk: kincs a szemét között. Legalább néha hasznos dolgokat is keresgél, ugyanis nemrégiben azt írta: Hallottam, ahogy apával a penny újság a téma, gondoltam hátha ez hasznos lesz! És utána mellékelt egy linket, ami egy olyan weboldalra vezetett, ahol egy csomó üzletlánc, köztük a Penny aktuális újságai is fent vannak, lapozható online formában! Nem szoktam házon belül kiabálni, de amikor megnyitottam és megláttam, kénytelen voltam odakurjantani neki, hogy köszönöm!

Ezután alaposabban belevetettem magam az áttanulmányozásába, és el kell, hogy ismerjem, valóban nagyon hasznos oldalt talált a fiam! A folyamatosan frissülő kiadványok mellett a korábbiak is megtekinthetőek, bár annak legfeljebb tájékozódási értelme van, ki lehet válogatni, hogy mit érdemes esetleg még keresni. De az akciók miatt duplán nagyon szuper, hiszen így még azon frissében tudjuk majd elcsípni a kedvezményes áron kínált termékeket! Innentől kezdve dobáljanak reklámanyagot a radai rossebnek, nekem többé nem lesz rá szükségem! Még ha esetleg rá is szoknak a jövőben, hogy végre hozzánk is eljut a penny újság nyomtatott formában, akkor is legfeljebb csomagolóanyagnak vagy tűzgyújtáshoz teszem el, mert már itt van a zsebemben a teljes kínálat, online formában!