A reggeli rádióműsorban ruházati webáruházakról is szó volt

Minden reggel kocsival járok dolgozni a munkahelyemre. Emiatt sajnos nagyon sokat kell dugóban állnom, hiszen nem én vagyok az egyetlen ember, aki reggel kilencre jár dolgozni, de azért van valami jó is abban, hogy majdnem egy órán át, de rossz esetben akár többet is, a kocsiban ülök. Egyrészt az benne a jó, hogy nem kell idegen emberekkel egy légtérben lennem, így aztán nem rontja el senki a reggelem azzal, hogy az arcomba köhög, másrészt pedig ott van a kedvenc reggeli szórakozásom, méghozzá a reggeli rádióműsorok.

Szeretem, hogy minden reggel érdekes témákról beszélgetnek a kedvenc rádiómban a műsorvezetők és az esetleges vendégeik. Arról nem is beszélve, hogy ha a téma is engedi, akkor rengeteg humorral állnak hozzá a legtöbb kérdéshez, amiken én jókat szoktam kacagni. Rengetegszer megesett már, hogy a kocsiban ülve potyogtak a könnyeim a nevetéstől és belegondoltam abba, hogy mit gondolhat rólam a többi autós, hogy egyedül ülve, magamban röhögcsélek. Persze sokan hallgatnak rádiót, szóval valószínűleg senki nem nézett elmebajosnak egy-egy ilyen röhögőgörcsöm során.

Ma reggel például nem volt kifejezetten vicces a téma, de ettől függetlenül érdekes volt. Az öltözködésről és a különböző ruhabeszerzési helyekről beszélgettek a műsorvezetők, illetve várták a hallgatók véleményét is, hogy ki hol szeret vásárolni. Sokan említették, hogy hagyományos boltokban szeretnek leginkább vásárolni, illetve az a tábor is erős volt, akik a manapság kiváltképp népszerű használtruha boltokban, vagy ahogy anno nevezték őket, turkálókban szeretnek vásárolni. Emellett pedig szóba került az internetes vásárlás is, a különböző webáruházak.

Én magam mindhárom felsorolt módon szeretek ruhát beszerezni. Sokszor attól függ, hogy éppen hol vásárolok, hogy milyen kedvem van aznap. Régen csak a hagyományos boltokat kedveltem, aztán pár évvel ezelőtt elkezdtem szimpatizálni a használtruha üzletekkel is, ahol sok kincset lehet találni, ha az ember szemfüles és elég kitartó. Az utóbbi egy évben pedig egyre többször vásárolok magamnak ruhát ruházati webáruházból is. Rájöttem, hogy nemcsak műszaki cikkeket és egyéb használati tárgyat érdemes webáruházból venni, hanem ruhát is, mert rengeteg olyan darab van, amiről felpróbálás nélkül, ránézésre is meg tudom állapítani, hogy jól fog-e állni nekem vagy sem. Van egy kedvenc ruházati webáruházam, ahonnan rendeltem már magamnak számtalan felsőt és kardigánt, de rendeltem már nadrágot és kabátot is. Egytől egyig mindegyiket szeretem a mai napig.

Vannak, akik ódzkodnak attól, hogy internetről rendeljenek maguknak ruhát, mert ott nincs lehetőségük felpróbálni az adott darabot. Szerintem nem kell ettől félni, mert ha valaki ismeri a saját alakját és ízlését, akkor az esetek legtöbbségében nem lehet baj. Ha pedig esetleg kiderül élőben, hogy mégsem passzol a kiválasztott ruhadarab, akkor is számtalan lehetősége van az embernek, csak kreatívnak kell lenni. Velem is megesett kétszer, hogy egy ruha nem volt a legjobb választás, de a húgom viszont mindkettőbe beleszeretett, szóval szerencsém volt.

Érdekes dolog ez a vásárlás, mindenkinek megvannak a preferenciái, de én azt vallom, hogy érdemes minél több helyről, kreatívan vásárolni, mert akkor lehet a legszebb és legváltozatosabb ruhatárat kialakítani.