A rádióban hallottam egy riportot a szappankészítésről, szerintem én is ki fogom próbálni!

Néha nagyon érdekes riportok vannak a rádióban, és a vasárnapi ebéd főzése közben éppen hallottam is egy ilyet, az otthoni szappankészítésről. Sosem próbáltam még ilyesmit ezelőtt, de nagyon szeretek kézműveskedni és főzni is, ezért úgy döntöttem, hogy ki fogom próbálni.

Nagyon szimpatikusnak tűnt az egész dolog, hiszen az otthoni szappanfőzés egy nagyon kreatív dolog. Mi magunk szabhatjuk meg, hogy milyen formájú, illatú szappant szeretnénk készíteni. Rengeteg szín, illat áll a rendelkezésére egy szappankészítőnek, és a rengeteg különleges szappannak csak a képzelet szabhat határt.

Mikor hallgattam a riportot, egyből eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lenne színes, házi szappanokkal mosni a kezemet, vagy hogy egy ilyen, értékes olajokból álló illatos szappant ajándékba is adhatok azoknak akiket szeretek.

Az üzletekben is nagyon szerettem midig a szappanokat szagolgatni, egészen megtetszett a gondolat, hogy a sok előre gyártott helyett magam készítsem el a szappanjaimat.

A riportban annyira nem mentek bele a szappankészítés pontos receptúrájába, ezért rákerestem az interneten, hogy pontosan hogyan is kell ezt elképzelni, hogyan kell nekiállni a dolognak.

Ekkor bukkantam rá a humanityaruhaz.hu/kategoria/szappan_kesziteshez_alapanyag_eszkozok oldalra, ahol még egy szappankészítésről szóló könyvet is lehet venni. Ebben a könyvben benne vannak a szappankészítés pontos lépései, hogy hogyan kell ennek nekiállni, milyen eszközöket kell használni hozzá.

A humanityaruhaz.hu/kategoria/szappan_kesziteshez_alapanyag_eszkozok oldalon pedig meg is lehet venni mindent, ami a szappanfőzéshez szükséges.

Az oldalon külön ki is vannak listázva az alapanyagok és az eszközök, úgyhogy nem kellett igazán sokat gondolkoznom azon, vajon mi kellhet a szappankészítéshez, mindent megvettem a könyv mellé, amiben biztos voltam, hogy kellhet.

Minden nagyon gyorsan megérkezett, és minden nagyon jó minőségű volt, ami innen, a humanityaruhaz.hu/kategoria/szappan_kesziteshez_alapanyag_eszkozok oldalról érkezett.

Elég nagy webáruháznak tűnik, elég sok megrendelésük lehet. Mindent megvettem itt, ami a szappanfőzéshez kellhet, de persze jobban körbe néztem az oldalon, Sok mást lehet itt kapni, ami krémek, tisztálkodószerek, tisztítószerek otthoni elkészítéséhez szükséges lehet, de vitaminok és gyertyákhoz szükséges alapanyagok is vannak itt. Érdemes jól körbenézni, mert egy igazi kis kincsesbánya az oldal!

Mindent nagyon hamar megkaptam, a rendeléssel, ahogyan vártam minden rendben is volt, úgyhogy alaposan áttanulmányoztam a szappankészítésről szóló könyvet, majd neki is láttam életem első szappanjának, ami szerintem egy hatalmas siker volt, úgyhogy biztos, hogy a jövőben is sok szappant fogok készíteni!