Rádióreklámot javasoltam a laptop szerviznek

Színészként gyakran hívnak különböző rádió reklámokba szerepelni. Voltam már hangja autós iskolának, kínai áruháznak, pizzériának, de még idősek otthonának is (a magam harmincon pár évével). Szeretem ezeket a munkákat, mert a rádiós felvételeknek van egy olyan régies bája, hangulata, amit a tévés műsorokban már nem élhet át egy színész. Általában az egész nem tart tovább egy óránál, de a hangmérnökök az utómunkával ennél lényegesen többet töltenek majd, mire ebből rádióban leadható reklám lesz.

Emellett házigazdája vagyok néhány magazinműsornak, ahol a témák kitalálása és szerkesztése is az én feladatom.
Ehhez nélkülözhetetlen társam a laptopom, amelyen a műsoraimhoz szükséges kutatásokat végzem, megírom az adások vázlatát, illetve sokszor fel is mondom a gondolataimat, vagy az egyes reklámok szövegét gyakorlásképpen. A laptopról visszahallgatva pedig mindig tudom, hogy hol kellene változtatnom a hangsúlyozáson.
Az én csodamasinám már négy hosszú éve áll a szolgálatomban. Anno egy csúcsmodell volt, mostanra már egy kicsit viharvert a napi használattól, de néhány kisebb hibán kívül kifogástalanul működik.

Az utóbbi időben észrevettem, hogy időről-időre hirtelen átforrósodott, és hallottam, hogy a ventilátor is felpörög minden ok nélkül. Éreztem, hogy előbb-utóbb szervizbe kell adnom, ezért keresgélni kezdtem az interneten laptop szervizek után, mikor rábukkantam egy szimpatikus honlapra. A weboldalon a hibalehetőségek között másodikként szerepelt a „Hangos a ventilátor / Melegszik” opció. Erre kattintva nagyon sok számomra új és hasznos információra leltem. Eszembe sem jutott, hogy azért melegszik a laptop, mert az évek során eltömődött porral belül, és így már nem hatékony a hűtése (emiatt pörög fel a ventilátor is). A honlapon még egy videót is láttam arról, hogy ilyen esetben hogyan tisztítják ki a laptopokat. Elhatároztam, hogy amint lesz egy kis időm, beviszem a szervizbe a laptopomat, de még jó ideig nem került rá sor. Ezután egyre többször forrósodott fel, és egyszer csak leállt. Emlékszem, olvastam a honlapon, hogy ha már nagyon el vannak tömődve a hűtőbordák, és nem kap szinte semmilyen hűtést a gép, akkor így védekezik a „megsülés” ellen.

Mindenesetre nem kísérleteztem a bekapcsolással, inkább rögtön elvittem a weboldalon szereplő egyik szervizbe. A gépemet átvették tisztításra, és csak pár napig kellett nélkülöznöm. Gyorsan, precízen és olcsón csinálták meg a tisztítást.
Amikor elmentem a javított gépemért, beszédbe elegyedtem a szerviz vezetőjével.
„Nem gondoltak még rádióreklámra? Remek ez a szerviz, érdemes lenne még több helyen hirdetni!”
„Nem. Miről szólhatna egy laptop szerviz rádió reklámja?”
„Én csak annyit mondanék, hogy ACER Laptop Szerviz – Pesten és Budán is – 2019 – PCMENTOR, aztán az ügyfélszolgálat telefonszáma és a weboldal címe. Ennyi bőven elég a figyelem felkeltéséhez.”
„Ez nagyon jól hangzott! Elismételné még egyszer? Leírom.”
„ACER Laptop Szerviz – Pesten és Budán is – 2019 – PCMENTOR”
„Megbeszélem az illetékessel, én jó ötletnek tartom.”
Kíváncsian várom, hogy ha a rádióhirdetés mellett dönt kedvenc laptop szervizem, akkor én lehetek-e majd az a színész, aki belebúgja a rádióhallgatók fülébe, hogy „ACER Laptop Szerviz – Pesten és Budán is – 2019 – PCMENTOR”.