Korrekt véleményt és korrekt hozzáállást kérünk szépen a motorozásról

Szabad szellemű embernek tartom magam, nem szeretem, ha befolyásolnak. Éppen ezért, nagyon kevés közöm van a médiához, nem igazán szeretem, ha reklámokkal és mindenféle propagandával tömik a fejem. Nem nézek tv-t szinte soha, rádiót hallgatni viszont szeretek, mert van 1-2 állomás, ahol tiszteletben tartják a véleményszabadságot és csak olyan témákkal foglalkoznak, amikben az ember abszolút tud szubjektíven ítélni.

A múltkor például a motorozás volt a téma, ami nekem nagyon tetszett. Meghallgatták a pro és kontra érveket, majd a hallgatóra bízták, mit gondol a témáról. Engem személy szerint nagyon érdekel, mert szerintem nagyon kevés dolog tud annyi szabadságot adni, mint ez a tevékenység. Persze, mint mindent, ezt is odafigyeléssel és felelősséggel kell csinálni, nem szabad olyan embereknek végezni, akik nem tudják kontrollálni magukat.

Én motorozom szabadidőmben, és a sok negatív motoros megítélés ellenére, nagyon is tudatosan végzem ezt a tevékenységet. Nem száguldozom a városban, odafigyelek az autósokra és a gyalogosokra is, és természetesen profi motoros felszereléssel védem a testi épségemet az esetleges véletlen balesetektől.

Van egy motorosbolt, ahol mindig mindent be tudok szerezni, amire szükségem van és meglehetősen nagy a választék minden felszerelésből. És nem csak sok féle van mindenből, hanem a minőség is magas színvonalú, így esélytelen, hogy rosszat válasszak valamiből. Én mindenképpen azt javaslom, ha valaki motorozásra adja a fejét, ne spóroljon a felszerelésen, mert nem éri meg.

És azt is javaslom, hogy anélkül, hogy próbálta volna, ne ítélkezzen a motorozás felett. Rengeteg olyan ismerősöm van, aki először elutasító volt ezzel kapcsolatban, de mikor elvittem egy körre a motoromon, utána teljesen beleszeretett és teljesen más fényben látta az egész történetet. Ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni, próbáljuk ki, aztán alkossunk korrekt véleményt. És ha tetszik, akkor vágjunk bele, de csak felelősségteljesen, ahogy azt kell. Mert ha segíteni nem tudunk, ártani ne ártsunk senkinek, ha lehet!